Många väljer Sturköpendeln

M/F Flaggskär

Foto: Karlskrona kommun

Sedan den 16 november kan boende på Sturkö och Tjurkö ta sig in till Karlskrona centrum snabbt och smidigt med nya Sturköpendeln. Efter bara en månad har båttrafiken mellan Sturkö och Handelshamnen registrerat 1500 resenärer.

– Sturköpendeln är som en buss på vatten, säger Pär Welander, trafikplaneringschef på Blekingetrafiken. Linjen trafikeras året runt och precis som våra bussar betalar du med ditt Resekort, Läsårskort, bankkort eller via mobilen i vår app.

Ombord på M/F Flaggskär finns gratis wifi och plats för cyklar. Skulle vädret mot förmodan inte tillåta en resa vattenvägen, kör ordinarie buss 123 landvägen istället.

Foto: Karlskrona kommun

Foto: Karlskrona kommun

– Hittills har intresset för att ta båten till stan varit över all förväntan. Som mest har 330 personer under en vecka nyttjat M/F Flaggskär till jobb och skola. Att det går att ta med cykeln är mycket uppskattat och som mest har man haft nio cyklar ombord, berättar Ann-Marie Nordström, landsbygds- och skärgårdsutvecklare på Karlskrona kommun.

– I sommar kommer linjen att utökas med turer även på lördagar och söndagar, berättar Magnus Johansson Trafiknämndens ordförande i ett pressmeddelande från Blekingetrafiken

Båtlinjen kommer att utvärderas genom en enkätundersökning för att ta reda på vad boende på Sturkö och Tjurkö tycker om Sturköpendeln.

Läs mer om Sturköpendeln på www.blekingetrafiken.se

 


21 december, 2015