Projekt Arkipelagrutten

Hållbara outdoorprodukter utmed leder på land och vatten i Blekinge

Syftet med ett led- och produktutvecklingsprojekt Arkipelagrutten är att
tillgängliggöra biosfärområdet och dess unika natur- och kulturmiljöer för att bidra till en hållbar
och levande kust och skärgård. Under genomförandet av projektet betyder
tillgängliggöra både att jobba mot en bättre fysisk infrastruktur, och att göra det psykologiskt möjligt och
enklare för människor att ta sig ut i natur och skärgården.

Läs mer om projektet Arkipelagrutten…

Ett av projekt Arkipelagrutten resultat är varumärket och outdoordestinationen ARK56.
Läs mer..

Besök ark56.se

Se filmen om projektet nedan.

#arkipelagrutten

Följ oss på Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Nyhetsbrev

Projekt Arkipelagrutten har ett separat nyhetsbrev du gärna får skriva upp dig på här nedan

LÄS VÅRT SENASTE NYHETSBREV

Nyheter

Ny webbsida för ARK56 – och appen redo för nedladdning!

App och webb lanserade för ARK56

Nu är den nya webbplatsen för ARK56 lanserad och appen redo för nedladdning.

På sidan inspireras du av turförslag, kan ladda ned kartor i PDF-format, få svar på frågor om ARK56, läsa mer om lederna, klicka dig vidare in i planeringsverktyget (webbversionen av appen), läsa artiklar och ladda ned appen.

Besök ark56.se

I planeringsverktyget kan du följa leder och se vad som finns att upptäcka och vilken service som finns. Skapar du en profil kan du markera och kommentera platser du har besökt – och spara platser du vill besöka.
Appen går nu att ladda ned och fungerar som din guide i biosfärområdet, men vi kommer att fortsätta jobba med innehåll och en del tekniska kopplingar mellan platser, leder och annat under hela sommaren. Innehållet ska också implementeras på engelska, tyska och polska.

Läs mer på ark56.se

 

 

Continue reading →

Vi vill ha din hjälp!

Hjälp oss visa Blekinge Arkipelags pärlor i ARK56!

Vad tycker du blekingar och besökare som kommer hit borde se eller veta om olika platser här i Blekinge Arkipelag? Vilka platser är särskilt vackra? Vilka har en intressant eller rolig historia? Vad skulle du visa upp för att visa hur fantastiskt Blekinge Arkipelag är? Hjälp oss genom att lämna ett tips i vårt tips-formulär! 

Vår app behöver innehåll

Som du kanske vet jobbar vi Blekinge Arkipelag med projektet Arkipelagrutten. Du kan läsa mer om projektet här, men bland annat så skapar vi ARK56, som kort sagt ska fungera som en vägvisare och leda både blekingebor och besökare till saker, platser och områden värda att se och uppleva. Vi drar nya leder och kopplar ihop med befintliga, för att man ska kunna uppleva skärgården till fots, på cykel, i kajak eller med segelbåt.

För att kunna visa och berätta på ett bra sätt så arbetar vi med en mobilapp som ska hjälpa till att visa vägen. Men appen behöver innehåll, så nu vill vi ha din hjälp!

Hjälp till du också!

För att enkelt kunna samla in information har vi satt upp ett webformulär där du kan peka ut en plats på en karta och berätta vad som finns där. Vi är väldigt tacksamma för alla tips och kunskaper om biosfärområdet och vår vackra skärgård.

Via knappen nedan kommer du till formuläret. Tack för att du hjälper till!
(Observera att formulärsidan fungerar bäst i en dator)

Continue reading →

Nätverksträff #5 på Villa Vassen

Nätverksträff #5 på Villa Vassen

Vår barcamp/icke-konferens den 28/3 blev en eftermiddag med nya utbytta insikter, kunskaper, tips och tricks, till exempel:

• Det finns ingen genväg till att lyckas på sociala medier – det kräver tid och kvalitet. Men – man kan förproducera och fokusera på det som är viktigt. Bilder är bra, förbered inlägg när du har tid, informera om vad som händer och skapa evenemang, ”tvinga” till incheckning för åtkomst till wifi, och svara på inlägg!

• Samarbete, samarbete och samarbete! Vi behöver hålla kontakt – t.ex. i Facebookgruppen – och länka, hänvisa och rekommendera varandra. Tillsammans kan vi erbjuda mer i paket som gör besökarens hela vistelse bättre och betalar sig för oss alla.

• Alla i nätverket och längs lederna bör efter lansering ”sälja in” appen och marknadsföra ARK56, det ger besökaren bäst upplevelse, vilket på sikt ger fler och mer långvariga besökare.

Det bor mycket kunskap och erfarenhet i nätverket – använd det!

Continue reading →

Arkipelagrutten blir ARK56

Arkipelagrutten får namn och identitet – Välkommen till ARK56!

Äntligen kan vi presentera Arkipelagruttens slutgiltiga namn och utseende. Namnet härstammar så klart från ordet arkipelag och var lederna finns, på den 56:e breddgraden. Det är tidlöst och enkelt och vi är säkra på att det kommer att fungera bra när vi marknadsför våra leder och upplevelser både inom Sverige och internationellt som en reseanledning till Sverige. Och visst blir det snyggt?

Läs gärna mer i pressreleasen som PDF här.

Och du kan redan nu följa ARK56 på Facebook, Instagram och på webben – ark56.se!

Continue reading →

Sammanfattning Nätverksträff #3: Hållbarhetsworkshop

Tack för allt engagemang! Vi är väldigt nöjda med vår tredje träff och workshop, och hoppas ni som kom känner likadant. Vi motiverades, inspirerades, tipsades om insatser och verktyg – och enades om hållbarhetsmål att addera till våra övriga mål för nätverket och 2022. Läs mer om dem och träffen i vår sammanfattning i PDF-format. Och hör av dig om du har tankar, frågor eller åsikter!

Continue reading →

Kort sammanställning – Företagsträff #1

Under företagsträffen  upplevde vi en hög energinivå och att det uppskattades att det äntligen finns ett nätverk för företagare. Förmiddagen startade med ett välkomnade från Arkipelagruttens projektgrupp. Därefter var det ett mingel som drog igång där det visade sig i presentationerna att deltagarna var otroligt engagerade och nyfikna på att berätta om varandra och lära känna varandra. Denna presentations runda var grunden för att få en avslappnad känsla i rummet. Detta blev ett steg i rätt riktning mot en ”vi-känsla”. Presentationsrundan var uppskattad och nyfikenheten spreds bland deltagarna om vem som är vem och vad man kan länka samman.

 

Under förmiddagen uppskattades det att konkret information delades kring varför ett nätverk har skapats , samt hur man ansluter sig och vilka som är kriterierna för att kunna ansluta sig Efter presentationen var det en workshop-del som handlade om att bjuda in deltagarna i att vara med i skapandet av nätverket. Resultatet från workshopen blir grunden i samordnandet av utbud, framtida aktiviteter och värdegrund för nätverket.

 

I slutet av förmiddagen kändes det som vi tillsammans hade skapat en atmosfär och första steget till en grund för nätverket samt en motivation till att börja samarbeta på riktigt och att börja göra saker!

Continue reading →

Företagsträff #1 – 31 oktober

Nu händer det, den första företagsträffen äger rum den 31/10! Företagare längs kust och skärgård, vi vill skapa Arkipelagrutten tillsammans med er!

Läs inbjudan för mer information.
Vi ser fram emot att få träffa er alla!

Continue reading →

13 nav i Arkipelagrutten

Vi har nu kommit fram till den slutgiltiga listan på vilka nav som ska finnas med i Arkipelagrutten. Det blev till slut 13 nav längs med Arkipelagrutten, och de är följande:

– Mörrum
– Karlshamn (Väggahamnen)
– Tärnö
– Järnavik
– Ekenäs
– Hasslö (Garpahamnen)
– Aspö (Lökanabben)
– Sturkö (Bredavik)
– Karlskrona (Stadsmarina)
– Senoren (Brofästet)
– Stenshamn
– Torhamn
– Kristianopel

Continue reading →