Projekt Arkipelagrutten

Hållbara outdoorprodukter utmed leder på land och vatten i Blekinge

Syftet med ett led- och produktutvecklingsprojekt Arkipelagrutten är att
tillgängliggöra biosfärområdet och dess unika natur- och kulturmiljöer för att bidra till en hållbar
och levande kust och skärgård. Under genomförandet av projektet Arkipelagrutten betyder
tillgängliggöra både jobba mot en bättre fysisk infrastruktur, och göra det psykologiskt möjligt och
enklare för människor att ta sig ut i natur och skärgården.

Läs mer…

#arkipelagrutten

Följ oss gärna på Instagram

Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Nyhetsbrev

Projekt Arkipelagrutten har ett separat nyhetsbrev du gärna får skriva upp dig på här nedan

Nyheter

Sammanfattning Nätverksträff #3: Hållbarhetsworkshop

Tack för allt engagemang! Vi är väldigt nöjda med vår tredje träff och workshop, och hoppas ni som kom känner likadant. Vi motiverades, inspirerades, tipsades om insatser och verktyg – och enades om hållbarhetsmål att addera till våra övriga mål för nätverket och 2022. Läs mer om dem och träffen i vår sammanfattning i PDF-format. Och hör av dig om du har tankar, frågor eller åsikter!

Kort sammanställning – Företagsträff #1

Under företagsträffen  upplevde vi en hög energinivå och att det uppskattades att det äntligen finns ett nätverk för företagare. Förmiddagen startade med ett välkomnade från Arkipelagruttens projektgrupp. Därefter var det ett mingel som drog igång där det visade sig i presentationerna att deltagarna var otroligt engagerade och nyfikna på att berätta om varandra och lära känna varandra. Denna presentations runda var grunden för att få en avslappnad känsla i rummet. Detta blev ett steg i rätt riktning mot en ”vi-känsla”. Presentationsrundan var uppskattad och nyfikenheten spreds bland deltagarna om vem som är vem och vad man kan länka samman.

 

Under förmiddagen uppskattades det att konkret information delades kring varför ett nätverk har skapats , samt hur man ansluter sig och vilka som är kriterierna för att kunna ansluta sig Efter presentationen var det en workshop-del som handlade om att bjuda in deltagarna i att vara med i skapandet av nätverket. Resultatet från workshopen blir grunden i samordnandet av utbud, framtida aktiviteter och värdegrund för nätverket.

 

I slutet av förmiddagen kändes det som vi tillsammans hade skapat en atmosfär och första steget till en grund för nätverket samt en motivation till att börja samarbeta på riktigt och att börja göra saker!

Företagsträff #1 – 31 oktober

Nu händer det, den första företagsträffen äger rum den 31/10! Företagare längs kust och skärgård, vi vill skapa Arkipelagrutten tillsammans med er!

Läs inbjudan för mer information.
Vi ser fram emot att få träffa er alla!

13 nav i Arkipelagrutten

Vi har nu kommit fram till den slutgiltiga listan på vilka nav som ska finnas med i Arkipelagrutten. Det blev till slut 13 nav längs med Arkipelagrutten, och de är följande:

– Mörrum
– Karlshamn (Väggahamnen)
– Tärnö
– Järnavik
– Ekenäs
– Hasslö (Garpahamnen)
– Aspö (Lökanabben)
– Sturkö (Bredavik)
– Karlskrona (Stadsmarina)
– Senoren (Brofästet)
– Stenshamn
– Torhamn
– Kristianopel